Μεταφορά Σορού

Με σεβασμό και συνέπεια

Οργάνωση Αποτέφρωσης – Καύσης Νεκρών στην Ελλάδα

Το Γραφείο Τελετών Νικολάου Κυριακίδη, έχει διαδραματίσει ιδρυτικό και πρωτοπόρο ρόλο στην αποτέφρωση-καύση των νεκρών στην Ελλάδα, συνεργαζόμενο πριν από 35 έτη αρχικά, με κρεματόρια στο Μόναχο της Γερμανίας. Διαθέτοντας έτσι μεγάλη εμπειρία στον τομέα αυτό, αναλαμβάνουμε με ασφάλεια και επαγγελματισμό την αποτέφρωση νεκρών.

Σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα της 15ης Μαρτίου του 2006, η χώρα μας ακολούθησε τη νομοθεσία των άλλων χωρών-μέλη της Ε.Ε. σχετικά με την αποτέφρωση των νεκρών, ώστε να είναι δυνατή πλέον η καύση, για τους ημεδαπούς και αλλοδαπούς πολίτες της Ελλάδας και οι οποίοι δεν υπόκεινται στο έθιμο της ταφής, λόγω των θρησκευτικών τους παραδόσεων.

 

Πολιτική Κηδεία

Στα άρθρα 1 και 2 του προεδρικού διατάγματος αναφέρεται ότι «επιτρέπεται η αποτέφρωση νεκρών, ημεδαπών ή αλλοδαπών, των οποίων οι θρησκευτικές πεποιθήσεις επέτρεπαν τη μετά θάνατον αποτέφρωση.

Προϋπόθεση για την αποτέφρωση είναι η προηγούμενη ρητή, χωρίς όρο ή αίρεση, δήλωση του θανόντος για τη σχετική επιθυμία του ή αντίστοιχη δήλωση συγγενών του, εξ αίματος ή εξ αγχιστείας, έως και δευτέρου βαθμού».

Η επιλογή της μετά θανάτου αποτέφρωσης, προσφέρεται ακόμα και για όσους συμπολίτες μας την επιθυμούν εναλλακτικά της ταφής.

Προσφορά Αποτέφρωσης - Καύσης Νεκρών από 1.400 €

Από το Σεπτέμβριο του 2019 η αποτέφρωση νεκρών γίνεται πλέον και στην Ελλάδα, στο Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) στη Ριτσώνα Ευβοίας, το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποτέφρωσης σορών και οστών από εκταφές.

Το Κέντρο λειτουργεί σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή και εθνική περιβαλλοντική νομοθεσία και τις διεθνείς προδιαγραφές και διαθέτει υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Ακόμα, στο Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών προσφέρεται η δυνατότητα διοργάνωσης τελετών αποχαιρετισμού, παράθεσης καφέ ή γεύματος, ή επιπλεόν η διασπορά και διαφύλαξη της τέφρας. Η διαδικασία της καύσης διαρκεί περίπου 2-3 ώρες και η οικογένεια και οικείοι του θανόντος μπορούν να παρευρεθούν εφόσον το επιθυμούν.

Επιπλέον θα λάβετε απόδειξη για την παροχή της υπηρεσίας, ώστε κατατίθοντάς τη μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, να εισπράξετε τα έξοδα κηδείας που προβλέπει το ασφαλιστικό ταμείο του θανόντος/σης.

***Tέλεση εξόδιου ακολουθίας μπορεί να γίνει αν το επιθυμείτε και το κόστος της θρησκευτικής τελετής υπολογίζεται κατόπιν συνεννόησης, σε προσιτές πάντα τιμές.

Οργάνωση Πολιτικής Κηδείας στο Πρώτο Κοιμητήριο Αθηνών και Αποτέφρωσης ή στο Κοιμητήριο Ζωγράφου

Αναλαμβάνουμε επίσης και την τέλεση πολιτικής κηδείας πριν την αποτέφρωση (προεραιτικά και εφόσον είναι επιθυμία της οικογένειας), στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών, όπου διατίθεται ειδικά διαμορφωμένος χώρος για το σκοπό αυτό. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί, να παραστεί Ιερέας και να τελέσει τρισάγιο.

Μία ακόμα επιλογή όπου διατίθεται ειδική αίθουσα για πολιτική κηδεία αποτελεί και το Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.

Εμπειρία

Εξυπηρέτηση

Ποιότητα

Σεβασμός

Άμεση Εξυπηρέτηση Ολο το 24ωρο

Για την άμεση εξυπηρέτησή σας παρακαλώ επικοινωνήστε στα παραπάνω τηλέφωνα!

Επικοινωνία Εδώ!